blog maldiverna

Världens plattaste land?

snorkla på maldiverna

Visste du att Maldiverna är världens plattaste land?

Bara 1,5 meter över havet (i genomsnitt) ligger Maldiverna ute i havet i Indiska oceanen.
Eftersom marken är alldeles för salt här så är det ca 10% av alla öar som det går att odla på, och då är det mest fruktträd som planterats för att kunna producera tillräckligt för invånarna och dess turism.

Dessutom är det runt 70 öar av Maldiverna som inte är bebodda, medans resterande 5-10 av dem är bebodda. Det finns även visa öar som enbart är resorter, dvs en hel ö tillägnad till hotellgäster. Det finns inga boningshus på ön, inga affärer för invånarna eller liknande. Allt är uppbyggt för gästerna.

Oavsett när du reser till Maldiverna så kommer du alltid få en fantastisk upplevelse, och det finns en hel del sevärdheter att sysselsätta sig med om man blir trött på att ligga på stranden med en bok.
Eftersom Maldiverna troligtvis är ett av världens bästa land för dykning, så kommer många hit för att få uppleva de färgsprakande korallreven som finns runt omkring. Dykning och snorkling är verkligen väl värt att rekommendera när man bokar sin resa till Maldiverna.

Och förutom dykning så finns det stor möjlighet för andra vattensporter, som t.ex. vattenskidor, wakeboard eller vindsurfing.
Vattnet är alltid i en behaglig temperatur och även lufttemperaturen.
Temperaturen varierar någonstans mellan 24-33 grader året om, och man delar upp det i en regnperiod och en torrperiod, vilket man kan läsa mer om när man bestämt sig vilken tid man vill resa till Maldiverna.

Flyg till Maldiverna

Till Maldiverna säljer vi flyg med Aeroflot, Air France, British Airways, Emirates Airlines, Etihad Airlines, KLM, Lufthansa, Qatar Airlines, Singapore Airlines, SWISS & Turkish Airlines.

Vi erbjuder resor från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn & Oslo med dagliga avgångar.