blog maldiverna

Mat & dryck på Maldiverna

all inclusive hotell maldiverna

Mat & dryck på Maldiverna

När du väljer din resa till Maldiverna så har du säkerligen många frågor.
Först och främst hur boendet är, vad man kan hitta på och om det finns ett all inclusive hotell på Maldiverna. Hur temperaturen är och om man behöver tänka på något speciellt när man reser till denna övärld med det turkosa vattnet och den fantastiska stranden.

Att kunna bo nära havet är ju en lyx i sig och att kunna äta alla dagens måltider på hotellet man bor på, är för många en fördel.
Så om vi ser till maten på Maldivern, i vilket tema går den?

Fisk är det genomgående tema, mest för att Maldiverna är en ögrupp och dess mest naturliga tillgång är därför fisk. En vanlig art är tonfisk.
Många av rätterna är relativt kryddstarka och många gånger smaksatta med kokos i olika former.
Då öarna inte har den sedvanliga jordbruksmarken som många andra länder har, så är det ganska vanligt med få eller inga grönsaker, och därför finns det inte heller några jättestora traditioner inom maten.

Fisk och ris är därför en vanlig kombination, gärna med chili, lök av något slag eller curry.
Har du någon gång ätit Indiens papadam, så har Maldiverna något liknande som kallas papadhu.
Mycket gott att kombinera med syrlig gräddfil.

Desserter finns det mycket att prova, och gärna ovanliga sådana som kombinerar fisk med kokos och lök som fyllning. Det låter givetvis annorlunda för oss svenskar, men låt er inte luras då smakkombinationen, det får smaklökarna att dansa!

Egentligen är även Maldiverna ett muslimskt land, där man egentligen inte dricker alkoholhaltiga drycker, men det har ändrats genom åren och hotellen har alkoholservering. Allt för att kunna stilla alla sinnen!