blog maldiverna

Att resa till Maldiverna

resa till maldiverna

Att resa till Maldiverna

Har du någon gång drömt om att ta dig till vita stränder och turkost vatten? Att få resa till ett riktigt paradis där du kan gå barfota dagarna i ända vid strandkanten och dyka ner i det kristallklara vattnet och upptäcka en härlig färgbomb bland lagunens korallrev?
Att sitta på en restaurang och blicka ut över palmer, hav och en blå himmel?
Drömmer du om att kunna bo i små bungalows som är kopplade till stranden?
Det behöver ju självklart inte vara en dröm, för allt detta kan du få uppleva på just Maldiverna!

Maldiverna är en ö som är placerad i Indiska oceanen, söder om Indien och består av 1192 fantastiska öar. Av dessa är ca 200 öar befolkade och ungefär 100 stycken är öar med hotell.

Det finns med andra ord ett stort utbud att kunna få uppleva sin drömresa just hit och få uppleva ett klimat vi i Sverige inte är vana vid. Klimatet kan variera givetvis, efter som det är tropiskt klimat som gäller runt Maldiverna. Man kan förvänta sig varierande temperaturer men sällan över 32 grader enligt väderinformationen, dock kan det upplevas varmare eftersom det är även fuktigt klimat.

De mest regniga perioderna beror lite på vart man befinner sig på området, men man kan ha som tumregel att mellan april – september kan det innebära lite mer regnperioder, dock är fortfarande temperaturerna härliga.

Även om det är regnperiod, så är det ganska intensiva och korta regnskurar som efterföljs av fantastiskt strålande solsken och även om man åker under regnperiod så är havstemperaturen alltid behaglig året runt.